10 ok, amiért megéri nyelvet tanulnod 2019-ben!

10 ok, amiért megéri nyelvet tanulnod 2019-ben!

A nyelvtudás jelenleg az egyik legértékesebb tudások közé tartozik. Ahogyan gyorsul a globalizáció és a fizikai akadályok egyre jobban megszűnnek az Internet és a modern technológiák által, egyre nagyobb szerepet kap a különböző országok közötti hatékony kommunikáció.

Összegyűjtöttem számodra 10 okot arra, hogy miért éri meg nyelvet tanulni, miért jó befektetés, illetve milyen előnyökre tehetsz szert általa!

1. Külföldi élet

Olyan országba költözni, ahol más nyelvet beszélnek, nagy bátorságról ad tanúbizonyságot.

Egyrészt rengeteg kockázatot bevállal az ember, másrészt a nyelvi akadály is egy kritikus faktor. Nem csoda, ha kissé elveszettnek érzed magad egy ilyen helyzetben.

Sok diákunk van, kik úgy költöztek ki Németországba, hogy nem tudtak németül, vagy Franciaországba úgy, hogy franciául és még sorolhatnám.

Bár nem beszélték az ottani nyelvet, ígyis elboldogultak valahogy, azonban visszajelzésük alapján, jó sok nyelvtanulással és gyakorlással töltött óra után mindenki azt állítja, mérföldekkel jobb kint úgy élni, hogy már "nem adnak el" és nincs akkora nyelvi akadály köztük és a helyiek között.

Kétségtelen, hogy azok tanulják meg az adott idegen nyelvet a leggyorsabban, akik először is kiköltöznek, majd törekednek arra, hogy minél jobban a napjaik része legyen az idegen nyelv és annak elsajátítása.

2. Munkalehetőségek

Rengetegen hagyják el Magyarországot kiváló szaktudással. Kint viszont a nagy többség nem tud a saját szakterületén elhelyezkedni. Ez áltatlában 3 készség hiánya miatt történhet:

  1. nyelvtudás
  2. nyelvtudás
  3. nyelvtudás

Aki felveszi a versenyt szakmai téren, annak csak félig van nyert ügye, muszáj a nyelvekben is megállni a helyét.

Akik itthon keresnek munkahelyet, szintén mondhatni már a “túlképzett” kategóriába tartoznak. Na de ha mindenki túlképzett, akkor mi az, ami miatt végül Téged fognak felvenni az álom pozícióra?

Bár sok "skill" és attribútum tartozhat ide, de a nyelvtudás biztos, hogy az elején lesz.

A Consteach indulása óta több száz embernek segített előrébb jutni a karrierje során nyelvtudásuk következő szintre emelésével.

Ehhez a munkához bizony Te is kellesz, de ha hajlandó vagy áldozatot hozni, járni az órákra, gyakorolni, teljesen új ajtók nyílhatnak meg előtted.

3. Fejleszti a gondolkodásod

Egy svéd tanulmány szerint a nyelvtanulás növeli bizonyos részeit az agyunknak. Ez csak nyelvet tanuló emberekre vonatkozott, olyanoknál, akik más tárgyat tanultak, nem volt mérhető agyi növekedés.

Én például a német nyelvet már csak a struktúrája, rendszerezettsége és logikája miatt szinte kötelezővé tenném, annyit lehet belőle tanulni.

4. Szociális és üzleti kapcsolatok bővítése

Minél több országban ismersz meg embereket, annál teljesebb világkép alakul ki, annál jobban el tudod dönteni, mely emberi értékek fontosak számodra és hol érzed jól magad igazán. Egyszerűen több impulzust kapsz.

Ahogy a szociális, úgy az üzleti életben is elengedhetetlen, hogy több lábon álljunk, növelve ezzel jövőbeli lehetőségeink számát.

5. Perspektíva bővítés

A nyelv és a kultúra két összefonódó társ. Egy másik nyelven keresztül megérthetjük az ottani kultúra értékeit, azt, hogy mire adnak hangsúlyt és hogyan gondolkodnak.

Ez a jellegű perspektíva bővítés az élet számos területén kulcsfontosságú szereppel bír!

6. Racionálisabb döntéseket hozol

Egy Chicagoi egyetem kutatása szerint azok, akik másik nyelven gondoltak egy adott problémára, racionálisabb döntéseket hoztak. Kutatásuk szerint egy idegen nyelv használata jelentősen javítja a döntéshozatali képességünket.

7. Vállalkozóknak már több, mint muszáj

Persze a multiknál is már alap elvárás az idegen nyelv profi használata, de akik például szolgáltatást vagy terméket adnak el, és nem szeretnének örökké a magyar piacon maradni, előbb vagy utóbb muszáj lesz megszólítani nemzetközi piacot.

A vevőkkel való kommunikáció, a marketing és még sok más területe a vállalkozói létnek megköveteli legalább az angol, vagy egyéb idegen nyelv ismeretét.

8. Önfejlesztés, internetes anyagok

Bármi is érdekel, szinte biztos, hogy angol nyelven több anyagot találsz róla! Legyen szó hobbiról vagy szakmai témákról, a nagy számok törvénye itt is érvényesül.

Igen nehéz nívós szakértővé válni egy adott területen úgy, hogy nem képeztük magunkat és bővítettük tudásunk idegen nyelvű anyagokkal. Persze nem lehetetlen, de így sokkal gyorsabb lesz a folyamat!

9. Filmek, könyvek, kikapcsolódás

"Ez a film eredeti nyelven sokkal jobb!!!" Jaj ne már, mindig ezt mondják...

A magyar szinkron annyira király! Ez így van, de az igazság az, hogy rengeteg film tényleg élvezhetőbb a színész eredeti nyelvén, egész egyszerűen a színészi alakítás és az érzelmek sokkal erősebben jutnak el hozzád!

(tény, hogy akad pár színész, akiknek a magyarhangját jobban szeretem, mint a sajátját, Robert Downey Jr., Jim Carrey, Morgan Freeman:)

Emellett egy zeneszám is egész más tud lenni, ha megértjük a mondanivalóját!

10. Tanulmányok

Megfelelő nyelvtudással továbbtanulásban is milliónyi lehetőség nyílik meg előtted. Teljesen más országban és gazdságban, más oktatási rendszer intézményeiben fejlesztheted és képezheted magad, hogy a jelenlegi munkaerő piacon nemzetközileg is az élvonalba kerülj!

Mi ez, ha nem motiváció?!

A Consteach-nél sok diákunkat kezdjük el még itthoni tanulmányai során felkészíteni a külföldi egyetemekre, majd az Online nyelvoktatásnak hála, kiköltözésük után is folytatni tudják magánóráikat velünk!

Azoknak, akik már úgy érzik "túl idősek" a tanuláshoz, csak ezt tudom mondani:

"Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young." - Henry Ford

Ha sikerült meggyőzni azért, ha nem, akkor pedig azért,

jelentkezz hozzánk egy teljesen Ingyenes Próbaórára, ahol kipróbálhatod milyen mindezen előnyök begyűjtése hangulatos, személyre szabott Online nyelvóráink során!