Meg lehet tanulni egy nyelvet Online?

Meg lehet tanulni egy idegen nyelvet Online?!

Ha minket kérdezel, több, mint 20.000 megtartott Online nyelvóra után röviden, tömören a válaszunk:

Igen.

Sikerül is mindenkinek?

Na ez már egy érdekesebb kérdés. Egy kicsit elvonatkoztatva a nyelvtanulástól, hogy szemléltessük a helyzet kényességét, mikor elmegyünk az edzőterembe, csak és kizárólag izmos embereket látunk?

Nem éppen. Pontosan így van ez a nyelvtanulás terén is. Nem minden nyelvtanuló jut el például felsőfokra.

Aközött ugyanis, hogy tanítanak nekünk valamit (lásd 12 év közoktatás) vagy ténylegesen tanulunk valamit, óriási különbség van. Sokan azt gondolják, hogy attól, mert tanítanak nekik valamit, már a tanulás folyamata meg is történt. Hatalmas tévhit, hisz a valódi tudás az interaktív, vagy inkább nevezzük proaktív tanulástól lesz. Szóval bárhogy is kerülgetjük a forró kását, TE is kellesz hozzá!

A mai modern világban számos lehetőségünk adódik arra, hogy szimplán egy laptopról vagy akár a telefonunkról, Online, nyelvet tanulhassunk, azonban érdemes kategorizálni az Online tanulást is.

Mobilapp vagy Online nyelvóra

Bizony nagy különbség van aközött, hogy leszedtük a Duolingót, vagy valós időben Videochatelünk egy anyanyelvi oktatóval, akivel éles szituációs gyakorlatokat folytathatok és segít kijavítani a hibáinkat beszéd során.

Mindkettőre ráhúzzák az Online Nyelvtanulás címkét, hisz mindkettő az internet segítségével történik, de láthatjátok, hogy mekkora különbségek vannak ezen területen belül is!

Mi a Consteach-nél nem a mobilapplikációkkal operálunk, hanem az előbb felvázolt, beszéd és videochat alapú valós idejű nyelvórákkal.

Ahogy írtuk, 20.000 + megtartott Skype-os nyelvóra után bátran kijelenthetjük, ilyen módszerrel, Online meg lehet tanulni egy (vagy több) nyelvet.

De nézzük a legfontosabbat, ehhez milyen feltételek teljesülésére van szükségünk?

1. Rendszeresség

A nyelvtanulás olyan, mint a sport vagy a zene. Heti 1 alkalommal nem lehet elsajátítani. Az igazság az, hogy nem véletlenül került az első helyre. Annál fontosabb, hogy nettó hány órában találkozol az idegennyelvvel és ebből mennyi idő interaktív, nincs.

Személyes vagy Online?

Itt emelnénk ki az idő szerepét a nyelvtanulásban. Az Online oktatás brutális előnye az, hogy nem kell feleslegesen időt áldoznod az utazásra. Helytől és időtől függetlenül tudsz 100%-ban nyelvet tanulni. Mikor valaki még nem próbálta a Skype-os nyelvtanulást, mindig azt kérdezem, melyik lehet a hatékonyabb, heti 2 x 90 perc személyesen ( + utazási idő, parkolás, késés stb.), vagy heti 6 x 60 perc Online?

Aki tanított már nyelvet tudja, hogy milyen rohamosan fejlődik az a diák, aki ilyen magas óraszámban, ilyen rendszerességel tanul nyelvet, és milyen nehéz heti 1-2 órából felfeljeszteni valakinek a tudását, hiába személyesek az órák. (+ a személyes órán több idő megy el Nem-tanulással is sajnos)

2. Szorgalom

Bárki, aki kőkemény belefektetett munka, áttanult órák és megírt házifeladatok NÉLKÜL hírdeti, hogy garantáltan megtanít egy adott nyelvre, messziről elkerülendő. Az internet tele van hasonló kecsegtető ajánlatokkal, ahogy a különböző méregdrága fogyókúrás termékekkel is, melyek próbálják megkerülni a kemény munkát és garantált eredményt ígérnek már rövidtávon is.

A nyelvtanulással sincs ez máshogy. Idővel mindenki rájön, hogy itt sincs "shortcut". Ha ki akarod kerülni a szükséges erőfeszítéseket, az eredmények is ki fognak kerülni Téged.

Az Online nyelvórákra is ugyanúgy kell készülni, ugyanúgy kap házifeladatot a diák, önálló munkát, kidolgozandó tételeket, és a felhőtlen hangulat és atmoszféra mellett bizony számonkérés is van a tanult anyagból. Úgyhogy ha jelentkezel hozzánk, erre mindenképp készítsd a lelked!

3. Megfelelő tanár

"Mennyire ritka a jó szakember!" Hallhattuk ezt a mondatot számtalanszor. Van is benne igazságtartalom bőven, hisz ha csak a magántanárokat nézzük, e-téren is óriási a szelekció. Az épphogy B1-re felkészíteni képes önjelölt, rossz kiejtésű tanártól kezdve az Oxfordi oktatótól bárkibe belefuthatunk.

Pedig a jó oktató szerepe szintén óriási. Egy kiváló oktatóval várod a nyelvórád, motivált leszel a tanulási folyamatod során és persze a szakmai elismerés mellett a közös szimpátia sem elhanyagolható!

Mi a Consteach-nél egy alapkritériumot várunk el a tanároktól, garantálunk egy minőséget, aminél tudod, hogy nem fogsz zsákbamacskát.

(Sajnos egy tanárközvetítő portálnál vagy magántanár névsornál pont ez a legnagyobb rizikód)

Igyekeztünk fiatal, pörgős, de mégis türelmes oktatókat gyűjteni csapatunkba, kik szívesen adják át tudásukat, nem egy unalmas, konzervatív módon, hanem intenzív, teljesen személyre szabott Online órák keretén belül.

Lényegében ez a 3 legfontosabb alapfeltétele annak, hogy valaki sikeresen elsajátítson egy magabiztos nyelvtudást ANÉLKÜL, hogy ki kelljen mozdulnia a "Wifi-től". Persze főleg mi támogatjuk a nyelvkörnyezet felkeresését, hisz iszonyatosan sokat ad hozzá tudásunkhoz mind a beszélt nyelv, mind az új kultúra megismerése!

Nézz bele Online Nyelvóráinkat bemutató Facebook LIVE-unkba!

Élő adásban közvetítettünk nyelvórákat, mellyel célunk az volt, hogy betekintést nyújtsunk az Online óráinkba, és láthassák a nézők, hogy kezdő diákjaink milyen szépen haladtak az Online órák segítségével nyelvtudásuk fejlesztésében!

Kedvet kaptál a nyelvtanuláshoz?! Ha szeretnél nemzetközileg elismert tudásra szert tenni, ne habozz, próbáld ki milyen is egy igazi Online óra a Consteach-nél, méghozzá a próbaóra teljesen Ingyenes!