Nyelvtanulás. Személyes vs Online?!

  • Nem hiszek az Online tanulásban!
  • Miért, kipróbáltad már?
  • Hát őő nem, de na. Nekem a személyes kell.
  • Értem, és el tudnád mondani, számodra milyen előnnyel jár a személyes óra?
  • Hát, hogy ez személyes. És ez így sokkal jobb.

Nos, a valóság az, hogy nyilván az a legjobb, ha face to face találkozunk. Ez nálunk nincs is megtiltva tanár diák között. Csak így sokkal célravezetőbb és költséghatékonyabb tanulni. Plusz lehet más városokból, országokból tanulni/oktatni.

De honnan tudod milyen íze van egy ételnek, ha még sosem kóstoltad?

Egyébként én tudom mikor van szülinapja a diákjaimnak, hol voltak nyaralni, meghívnak magukhoz külföldre és mindig röhögünk egymás poénjain, vagy elmeséljük egymásnak a napunkat, pedig csak Skype-on tartok nekik órákat.

Nos kérem, mi ez, ha nem személyes?

Na de várjunk csak!

Most akkor Te nem nyelvet tanulni szeretnél hanem barátkozni?

Komolyan kell az, hogy ott simogassa a buksidat a tanár, amikor jót mondasz? Valld be, hogy csak ezért jársz hozzá!!

Vagy csak simán nagyon jó a parfümje?:D

Komolyra fordítva a szót, nem azért fizetsz, hogy a lehető legtöbbször a legmagasabb szinten találkozz a nyelvvel, és fejlődj folyamatosan??

Mert ha igen, akkor javaslom, hogy próbáld ki milyen megspórolni értékes órákat az utazással, végtelen tananyagot kapni a nehéz cipelendő tankönyvek helyett, pontban 8:00-kor kezdeni az órád, amikor 8:00-ra van megbeszélve.

És ezt olyan emberektől kapod, akik akár nyelvkörnyezetből oktatnak, akár anyanyelviek, és szerintem szívesen megisznak veled egy kávét is, ha ugyan abban a városban vagytok!

Csak gyakoribb már, hogy utazunk, tanulunk, dolgozunk mindenfele!:)

De összegezve még egyszer, nem tilos találkozni, csak ha nyelvet akarsz tanulni, az fog számítani heti hányszor, milyen oktatótól kapsz órát, mennyit foglalkozol vele és tudsz-e nyelvkörnyezetben lenni, ha nem akkor teremteni magadnak a lehető legtöbbet!