"Ő brazil, én ausztrál, minden évben a Szigeten találkozunk!"

"Ő brazil, én ausztrál, minden évben a Szigeten találkozunk!"

- mondták nekem a végtelenül jókedvű és elégedett külföldiek egy tradícionális magyar ételeket árusító standnál, a Szigeten!

Idén 3 napon vettem részt ezen a, ne szerénykedjünk, tényleg világhírű fesztiválon. Azon felül, hogy számtalan csodás élménnyel gazdagodhattam, rengeteg külföldivel beszéltem!

Elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat és elismeréssel beszéltek mind a fesztiválról, mind Budapestről is!

"Idén 3 nappal a Sziget előtt érkeztünk, hogy tudjunk várost nézni! Meg kell mondjam, Budapest este a legszebb!"

Külön megkérdeztem tőlük, hogy mit gondolnak rólunk, mint magyarokról!

"Szerintem a magyarok nagyon jófejek, egy részük azonban zárkózotabb, mint a nálunk a bulizók. Ez persze lehet a kultúrális különbségek miatt is! A nők gyöngyörűek, a kaja szenzációs, a buli pedig fenomenális!"

Továbbá amit megemlítettek, az a nyelvtudás hiányossága, ami inkább abból jött le, hogy oda meg vissza voltak, amikor végre volt magyar, kivel tudtak beszélni idegennyelven.

Átlagban az angol nyelvet beszélték a legtöbben, majd holtversenyben a 2. helyen a francia és német nyelvet beszélők voltak!

A magyar nyelv szépségével hacsak rövid időre is, de annál nagyobb hévvel ismerkedő külföldiektől a szokásos "Goulash, langozs, egesz-seggedre" triót sokat hallhattuk, ahogy a "b+zdmég" és a "zeretlek"-et is!

Különböző magyar cikkekben sokat panaszkodtak az árakra. Szerintem teljesen normális árban volt minden, egy ilyen kaliberű fesztiválhoz viszonyítva. Persze inkább lettek külföldi pénztárcához szabva, mintsem magyarhoz.

Gondoltam erre is rákérdezek, ők hogy vélekednek:

"Egyértelműen olcsó! A Szigetet mindenki ismeri, sok fesztivál van, ami drágább és nincsenek olyan nevek, mint Dua Lipa vagy Kendrick Lamar!"

Összeségében, Magyarországnak, Budapestnek és a Szigetnek is jó híre van a külföldiek körében! Jó volt ezeket a pozitív visszajelzéseket hallani, és nem mindig csak a panaszkodást!

Ha szeretnél Te is beszélgetni a külföldiekkel a jövőben, fejlesztenéd a nyelvtudásod, akár a következő fesztiválra, várunk szeretettel diákjaink körében!