Top 5 nyelvtudás, amivel többet kereshetsz!

Napjainkban egyre gyorsabban fejlődnek és terjeszkednek globálisan az üzletek és a különböző iparágak, emellett a leginkább multikultúrális időszakát éljük történelmünknek.

A technológiai és kommunikációs eszközökök fejlődésének köszönhetően soha sem volt még ilyen könnyű elérni a globális közönséget. Ha készen állsz arra, hogy megtanuld a leghasznosabb nyelvek egyikét, ez a karriered egyik legnagyobb lehetősége lehet!

"A más országokban bővíteni szándékozó vállalatok több mint 60% -a nem tudja ezt megtenni a nyelvi akadályok miatt." - Brit Kereskedelmi Kamara

A legtöbb vállalat nincs még felkészülve a globális terjeszkedésre, ezzel együtt minél gyorsabban szeretnének ezen változtatni. A szervezetek két vagy akár három nyelven beszélő munkavállalókat keresnek, és a munkájukért hajlandóak prémium árat fizetni. Miért ne lehetnél Te az egyik közülük?

Keress többet, legyen nagyobb szabadságod!

Az Euro London, az Európában székhellyel rendelkező legmagasabb toborzási ügynökség szerint:

"Egy idegen nyelv tudása 10-15% -kal növelheti a bérünket."

Bárnövekedés

A Economist is beszámolt arról, hogy az angol mellett a spanyol, francia vagy német nyelvtudással rendelkező alkalmazottak bónuszainak növekedése várható.

A több szabadság megszerzése a másik előny, amire szert tehetsz. Ha több értéket tudsz nyújtani a piacon, több:

  • munkalehetőség közül tudsz választani, nem csak helyileg, hanem globálisan is
  • részlegen tudsz majd dolgozni a nyelvtudásod miatt
  • utazási lehetőséged lesz a tárgyalások, nemzetközi meetingek miatt

"A legfőbb ügyvédi irodák 42%-nál nőtt a második nyelvet igénylő jogi munkahelyek száma."

Most, hogy értjük az idegen nyelv tanulásának fontosságát, mik azok a legfőbb nyelvek, amelyeket a leginkább megéri megtanulni? Nézzük!

1. Angol

Az angol a világszerte az a nyelv, amely az alapértelmezett választás a nemzetközi üzleti élet, a szórakozás, a politika és más területek számára. Valamennyire már a legtöbb olvasónk tud angolul, de arra buzdítunk, hogy megéri továbbfejleszteni a meglévő tudást is.

Ha valóban világszerte szeretnéd bővíteni karrierlehetőségeid, nem lesz elég a "konyha-angol". Ahhoz, hogy Téged válasszanak ki a sok száz jelentkező közül, egyenes út lehet egy kiemelkedő angol tudás!

2. Német

A világ egyik legnagyobb autógyárainak otthona. Németország az európai gazdasági erőmű. Minden évben több és több bevándorló keres munkalehetőséget Németországban, viszont sokan elbuknak, mert nem beszélik a német nyelvet.

Albert Saiz, egy nyelvészeti tanulmányi szerzője szerint, a német nyelvtudás áll az első helyen a rangsorolásban, mellyel prémium fizetést szerezhetünk. Persze ez nem meglepő, hisz Németország virágzó gazdaság, és egy német vállalatnál való munkavégzés ebből adódóan magasabb fizetést is biztosít.

A német nyelv továbbá azonos nyelvcsaládból származik, mint az angol, így második nyelvként könnyebb is lehet elsajátítani.

3. Francia

Több mint 200 millió ember 5 különböző kontinensen beszél franciául, így érthető, miért az egyik legjobb választás a francia nyelv megtanulása. Első pillantásra a franciát csak Franciaországban élő emberek beszélhetik. De ez a második legismertebb nyelv az angol nyelv után. A francia nyelv ismerete kinyitja a kapukat a franciaországi francia cégek és más francia nyelvű országok, például Kanada, Svájc, Belgium, valamint Afrika előtt.

A világ ötödik legnagyobb gazdasága és a külföldi befektetések harmadik legnagyobb célpontja, vitathatatlanul kulcsfontosságú gazdasági szereppel rendelkezik. A diákoknak, akik szeretnék folytatni a mesterképzésüket vagy a BSC fokozatot, számukra a francia ismerete nagy előnyt jelenthet. A neves francia egyetemek Európa és a világ legjobb intézményei közé sorolhatók. A franciául beszélő diákok további ösztöndíjra jogosultak, amivel több ezer dollárt takaríthatunk meg.

4. Spanyol

Az elmúlt évtizedben a spanyol nyelv ismerete nemcsak az álláskeresők számára volt előnyös, hanem szükségszerűvé is vált. Az Egyesült Államokban és Európában a spanyol nyelv az egyik leggyakoribb választás az angol nyelv mellé. A világ több mint négy kontinensén is hivatalos a spanyol nyelv. Nem számít, milyen iparágról beszélünk, a számok magukért beszélnek, miért is érdemes spanyolul megtanulni, különösen az üzleti élethez.

Még egy fontos tényező: A spanyol nyelv az egyik legegyszerűbben megtanulható nyelv a leghasznosabb nyelvek közül!

5. Orosz

Oroszország még mindig jelentős gazdasági erőnek számít, különösen Kelet-Európában. Oroszországban a lakosság csupán 20-25% -a beszél második nyelvet. Ez azt jelenti, hogy ha Oroszországban szeretnénk dolgozni, vagy az oroszokkal folytatni üzleti tevékenységet, az orosz nyelvtudás elengedhetetlen lesz!

Reméljük meghoztuk a kedved és a motivációd a nyelvtanuláshoz!

Ha eddig nem voltál elégedett a nyelvtanulási lehetőségeiddel, mindenképp olvass tovább!